Frontier Alliance International

Радваме се, че познаваме и си сътрудничим с нашите приятели мисионери в Иракски Кюрдистан, Кипър и Сирия. Единодушни сме, че в Близкия изток ще се състои последното действие от дългата драма на човешката история. Кулминацията ще се състои именно в земите, където всичко е започнало преди хиляди години.

Кои са те и какви задачи си поставят – FRONTIER ALLIANCE INTERNATIONAL

FAI са смели хора, които присъстват и живеят като християни в места, където на повечето от нас не би им хрумнало дори да пътуват.

Кога за последно сте слушали или чели за лекари и медицински работници християни, които изоставят високо платената си работа в САЩ и се преместват да живеят под бомбите в Сирия с убеждението, че „Исус дойде да спаси погиналото“?

Научете повече тук – FAI RELIEF и/или ги следвайте във Фейсбук.

Съществена част от работата им е заснемането на документални филми.

  • „Като овци посред вълци“ – за живота на преследваните християни в Близкия изток и в частност в Иран.
  • „По-добри приятели от планините“ – християнски поглед върху съвременен Кюрдистан и войната между Ислямска държава и Кюрдистанските части Пешмерга – Част I и Част II
  • „Завет и спор“ – за хилядолетната история на избрания народ Израел и омразата към него – Част I, Част II (включете българските субтитри).

С FAI споделяме своето знание относно исляма и им сътрудничим в обучението на изпращаните в Близкия изток мисионери. Също така участваме в поредицата „Завет и Спор“, чиято първа част бе прожектирана за първи път именно в София през лятото на 2015 г.

В част III на „Завет и спор“, която предстои да излезе до края на 2017 г., участваме както с интервюта, така и документално и разказваме за спасяването на българските евреи през Втората световна война от историческа, но и от богословска и пророческа гледна точка. Убедени сме, че в България се е случило нещо, което се е случило най-напред „в небесни места“ и ние като българи християни имаме предимството да се взрем в този „горящ храст, който не изгаря“ и да извлечем поуки, които да ни послужат за в бъдеще.